ΣΠ.ΕΛ.Ε.Ο.


Σ.ΕΛ.Α.Σ.


ΣΠ.Ο.Κ.Ε.Ο.Σ. ΧΑΝΙΩΝ


Φ.Ο.Σ.Ε.Σ.Ε.Φ.


Χ.Ο.Ο.Λ.ΜΑΥΡΟΣ ΒΡΑΧΟΣ


Π.Ο.Α.ΕΥΠΑΛΙΝΟΣ


ΧΕΙΡΩΝ


Α.Ε.Τ.Ο.Σ.

Σπηλαιολογία

11th Balkan Caving Camp

Dear cavers,
On behalf of the Hellenic Federation of Speleology (FHS) we are pleased to invite you to participate in the 11th Balkan Caving Camp. The event will be held from August 28th to September 3rd, 2017 in Leonidio, Peloponnesus, Greece.
The event is organized under the patronage of Balkan Speleological Union (BSU).
Τhe camp is going to be seven days long and will host many cavers from the Balkan Peninsula and from all over Europe too.

The site of the event        http://www.balkanspeleo2017.gr/

Please fill the application form

Looking forward to seeing you all there!
Best regards.
On behalf of the Hellenic Federation of Speleology (FHS)
 

XXVIII International Speleo Photography Contest

RULES OF ADMISSION FOR THE XXXVIII INTERNATIONAL SPELEO PHOTOGRAPHY CONTEST

PARTICIPANTS: Open to all interested parties, with exception to members of the organizing club.

THEME: Spelunking and its surroundings.

PRESENTATION: Minimum size 20x30 cm / Maximum size 30x45 cm. Do not mount on support. Each participant will be allowed to enter a maximum of eight pieces. Each piece must have the title in the back. Each participant must submit a sealed envelope with the following information: Title, participant’s name, address, telephone number, e-mail address. All type of photographic procedures accepted (chemical as well as digital). Please use appropriate packing.

PRIZE: First Prize: 1000 Euro. Second Prize: 500 Euro. Third Prize: 250 Euro.

Read more...

 

5ο EuroSpeleo 2016, England

Υπενθύμιση: Η πώληση μειωμένων εισιτηρίων από-νωρίς-αγοράς για το Eurospeleo 2016 συνεχίζεται για δύο μόνο ακόμα εβδομάδες

Οι εγγραφές για το επερχόμενο 5ο Ευρωπαϊκό Σπηλαιολογικό Συνέδριο “Eurospeleo 2016” στο Yorkshire, στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν ανοίξει.

Εάν γραφτείτε νωρίς και αγοράσετε εισιτήρια πριν τις 28 Σεπτεμβρίου 2015 μπορείτε να επωφεληθείτε μιας μειωμένης τιμής έως και 50% στην αρχική τιμή του εισιτηρίου, όπως ακολούθως:

  • Κανονική είσοδος για όλη την εβδομάδα 60£ (περίπου 83€) αντί για 120£ (50% μείωση)
  • Κάτω των 25 ή σύζυγοι με την ίδια διεύθυνση 50£ (περίπου 67€) αντί για 80£ (40% μείωση)
  • Κατασκήνωση στους χώρους του Eurospeleo 2016 χωρίς χρέωση αντί για 10£

Read more...

 

Δημοσιεύσεις για το 1ο Ομοσπονδιακό Σχολείο Βοηθών Εκπαιδευτών Σπηλαιολογίας

Στα πλαίσια ενημέρωσης της τοπικής κοινωνίας της Κρήτης όπου διεξήχθη το μεγαλύτερο μέρος του 1ου Ομοσπονδιακού Σχολείου Βοηθών Εκπαιδευτών (Ιnitiateur) Σπηλαιολογίας που ολοκληρώθηκε το Δεκέμβριο του 2014 από την Ελληνική Σπηλαιολογική Σχολή, εκδώθηκε ένα δελτίο τύπου που δημοσιεύτηκε στις εφημερίδες Πατρίς και Ρεθεμνιώτικα Νέα.

 

Σχολείο Ομαδαρχών Σπηλαιοδιάσωσης Ιανουάριος – Φεβρουάριος 2014

 

Αγαπητά Μέλη,

Σε συνέχεια της πρότασης της Επιτροπής Σπηλαιοδιάσωσης, το ∆.Σ. της Σ.Ο.Ε. αποφάσισε την πραγματοποίηση ενός Σχολείου Ομαδαρχών στην Σπηλαιοδιάσωση. Το σχολείο Ομαδαρχών θα απευθύνεται σε όλα τα μέλη των Μελών/Συλλόγων της Σ.Ο.Ε. τα οποία κατέχουν τον τίτλο Σπηλαιολογίας Β ́ Επιπέδου ή έχουν ισάξια εμπειρία την οποία θα βεβαιώσει γραπτά ο Σύλλογος τους.

Το Σχολείο αυτό έχει στόχο αφενός την εκπαίδευση και κάλυψη θέσεων Ομαδαρχών στη Σπηλαιοδιάσωση και αφετέρου να δώσει τα απαραίτητα εκπαιδευτικά εφόδια σε επίλεκτους ομαδάρχες, οι οποίοι θα κληθούν αργότερα να οργανώσουν το σχολείο γενικών γνώσεων Σπηλαιοδιάσωσης που θα απευθύνεται σε όλους τους Σπηλαιολόγους/Μέλη των Μελών/Συλλόγων της Σ.Ο.Ε., ανεξαρτήτου επιπέδου εκπαίδευσης.

Μετά το πέρας των δύο αυτών Σχολείων ευελπιστούμε ότι θα υπάρξει μια γερή βάση για να ξαναλειτουργήσει η Σπηλαιοδιάσωση.

Το Σχολείο των Ομαδαρχών της Σπηλαιοδιάσωσης θα πραγματοποιηθεί αρχικά στην Αττική, ενώ υπάρχει πρόβλεψη για εκτός Αττικής μαθήματα σε επόμενη χρονική στιγμή, με δεδομένη την εμπειρία και την επιτυχία αυτής της προσπάθειας.

Το Σχολείο Ομαδαρχών για το διάστημα Ιανουάριος – Φεβρουάριος 2014, θα αποτελείται από 8 Θεωρητικά και 8 Πρακτικά Μαθήματα. Τα θεωρητικά μαθήματα τις Πέμπτες θα γίνονται από 21.00 μέχρι 24.00 (ΑΥΣΤΗΡΑ) στα γραφεία του Σ.ΕΛ.Α.Σ. Τα πρακτικά μαθήματα θα γίνουν σε σπήλαια εντός της Αττικής.

Οι ημερομηνίες που έχουν προταθεί και συμφωνηθεί ανάμεσα στους εκπαιδευτές είναι οι ακόλουθες, ενώ η ύλη και το αναλυτικό πρόγραμμα θα ανακοινωθεί αργότερα στους ενδιαφερόμενους:

Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014: ΕΝΑΡΞΗ - ΘΕΩΡΙΑ
Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014: ΠΡΑΚΤΙΚΟ & ΘΕΩΡΙΑ
Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014: ΠΡΑΚΤΙΚΟ

Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014: ΘΕΩΡΙΑ
Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014: ΠΡΑΚΤΙΚΟ & ΘΕΩΡΙΑ
Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014: ΠΡΑΚΤΙΚΟ

Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014: ΘΕΩΡΙΑ
Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014: ΠΡΑΚΤΙΚΟ & ΘΕΩΡΙΑ
Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014: ΠΡΑΚΤΙΚΟ

Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014: ΘΕΩΡΙΑ
Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014: ΑΣΚΗΣΗ
Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014: ΑΣΚΗΣΗ

Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014: ΘΕΩΡΙΑ – ΑΠΟΝΟΜΗ – ΚΛΕΙΣΙΜΟ.

 
More Articles...