Quiz που δεν ξέρω την απάντηση...
Quiz που δεν ξέρω την απάντηση...
Καλημέρα.
Ένα quiz προς όλους: ποιός είναι ο καταρράκτης με την μεγαλύτερη - όχι σπασμένη!!! - κατάβαση στην Ελλάδα;
Δημήτρης
Ένα quiz προς όλους: ποιός είναι ο καταρράκτης με την μεγαλύτερη - όχι σπασμένη!!! - κατάβαση στην Ελλάδα;
Δημήτρης
Οι σφαλιάρες μερικές φορές αργούν, μα πάντοτε θα 'ρθουν!!!
- Νίκος Χαρίτος
- Active Member
Re: Quiz που δεν ξέρω την απάντηση...
Δημήτρη καλημέρα (μετά από καιρό).
Δεν ξέρω αν υπάρχει μεγαλύτερος από τον 80άρη του Γοργοπόταμου.
Βέβαια κι αυτού η κατάβαση είναι σπασμένη (υπάρχει αλυσίδα στη χαρακτηριστική πλάκα στο μέσο της κατάβασης που την έβαλε η ομάδα Ανδρέου πριν 2 χρόνια), αλλά κανονικά γίνεται μονοκόμματη.
80άρες καταβάσεις υπάρχουν και στην Κρήτη: O 80άρης της Άρβης και ένας 80άρης στο Μεσοσφήνι που αναφέρει ο Μπρομοιράκης στο βιβλίο του. Αυτοί γίνονται με μία κατάβαση αλλά είναι και σπασμένοι.
Δεν ξέρω αν υπάρχει μεγαλύτερος από τον 80άρη του Γοργοπόταμου.
Βέβαια κι αυτού η κατάβαση είναι σπασμένη (υπάρχει αλυσίδα στη χαρακτηριστική πλάκα στο μέσο της κατάβασης που την έβαλε η ομάδα Ανδρέου πριν 2 χρόνια), αλλά κανονικά γίνεται μονοκόμματη.
80άρες καταβάσεις υπάρχουν και στην Κρήτη: O 80άρης της Άρβης και ένας 80άρης στο Μεσοσφήνι που αναφέρει ο Μπρομοιράκης στο βιβλίο του. Αυτοί γίνονται με μία κατάβαση αλλά είναι και σπασμένοι.
Υπάρχει και ο καταρράκτης του Μάστορα, μέσα στο Χα. Αλλά κι αυτός είναι σπασμένος. Ψάχνω τον μεγαλύτερο υποχρεωτικό κατέβασμα, που να μην είναι δηλαδή σπασμένο.
Υποψιάζομαι πως είναι ο 70άρης στην Λεπίδα...
Δημήτρης
Υποψιάζομαι πως είναι ο 70άρης στην Λεπίδα...
Δημήτρης
- Νίκος Χαρίτος
- Active Member
Με αυτή τη λογική πρέπει να είναι της Λεπίδας, τουλάχιστον από πρόπερσι που έσπασε ο 80άρης του Γοργοπόταμου.
Και η Λεπίδα θα μπορούσε μεν να σπάσει αλλά οχι πολύ ορθολογικά. Θα πρέπει να βγείς αρκετά από τη γραμμή του καταρράκτη.
Και η Λεπίδα θα μπορούσε μεν να σπάσει αλλά οχι πολύ ορθολογικά. Θα πρέπει να βγείς αρκετά από τη γραμμή του καταρράκτη.
- Νίκος Χαρίτος
- Active Member
Ο Μάστορας είναι εξ αρχής βαθμιδωτός από άποψη καταβάσεων. Όπως και ο Αμπάς και ο Κρεμαστός στο Γερακάρη.
Αν μιλήσουμε γιά καταβάσεις που γίνονται και μονοκόμματες είναι μάλλον αυτοί που είπα.
Αν μιλήσουμε γιά μόνο μονοκόμματες είναι μάλλον η Λεπίδα.
Αν μιλήσουμε γιά καταβάσεις που γίνονται και μονοκόμματες είναι μάλλον αυτοί που είπα.
Αν μιλήσουμε γιά μόνο μονοκόμματες είναι μάλλον η Λεπίδα.
Ακριβώς. Θα πρέπει να βγεις εντελώς έξω και με νερό δεν ξέρω πόσο εύκολο θα ήταν...Νίκος Χαρίτος έγραψε:Και η Λεπίδα θα μπορούσε μεν να σπάσει αλλά οχι πολύ ορθολογικά. Θα πρέπει να βγείς αρκετά από τη γραμμή του καταρράκτη.
Η μικρούλα Λεπίδα έχει μάλλον τα πρωτεία... Και δεν της φαίνεται...
Δημήτρης